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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
29/09/2011 |
Data da última atualização: |
11/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, J. A.; SCHULTZ, N.; ALVES, B. J. R.; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S. |
Afiliação: |
JEFERSON ALVES DA SILVA, UFRRJ; NIVALDO SCHULTZ, UFRRJ; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB; SEGUNDO URQUIAGA, EMBRAPA. |
Título: |
Potencial produtivo de cana-de-açúcar sem adubação nitrogenada em estudo de longo prazo. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Saccharum sp; Variedades. |
Thesagro: |
Saccharum Spontaneum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00675nam a2200181 a 4500 001 1901779 005 2023-04-11 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, J. A. 245 $aPotencial produtivo de cana-de-açúcar sem adubação nitrogenada em estudo de longo prazo. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG$c2011 650 $aSaccharum Spontaneum 653 $aSaccharum sp 653 $aVariedades 700 1 $aSCHULTZ, N. 700 1 $aALVES, B. J. R. 700 1 $aBODDEY, R. M. 700 1 $aURQUIAGA, S.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
15/10/2020 |
Data da última atualização: |
20/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
YANO, I. H.; CASTRO, A. de; GONZALES, L. E.; CANÇADO, G. M. de A.; SILVA, F. C. da. |
Afiliação: |
INACIO HENRIQUE YANO, CNPTIA; ALEXANDRE DE CASTRO, CNPTIA; LUIS EDUARDO GONZALES, CNPTIA; GERALDO MAGELA DE ALMEIDA CANCADO, CNPTIA; FABIO CESAR DA SILVA, CNPTIA. |
Título: |
A prototype of dextran content record system in sugar and alcohol production using blockchain technology. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Multidisciplinary Sciences and Advanced Technology, v. 1, n. 2, p. 21-26, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Fabio Cezar da Silva. |
Conteúdo: |
ABSTRACT. Dextran is a polysaccharide produced by bacteria of the genus Leuconostoc spp, which causes loss of sucrose and raises sugar and alcohol manufacturing costs, as well as reducing its quality. Therefore, it is important to control the proliferation of this bacterium, both in the sugarcane field and in agroindustry. In the field should be observed, the length of stay between cutting and transport to industry, the presence of impurities, among other factors. In industry, long storage periods should be avoided, as well as taking care of cleaning and asepsis of the mills and broth treatment tanks. The objective of this work is to record dextran content using blockchain technology because it is a distributed database suitable for applications such as this, which will track the dextran content from the sugarcane field to the production of sugar and alcohol in the industry. A blockchain database is very secure against tampering, which is another advantage of this solution. |
Palavras-Chave: |
Cadeia produtiva da cana-de-açúcar; Ethereum; Produção de álcool; Produção de cana-de-açúcar; Smart Contract; Tecnologia blockchain. |
Thesagro: |
Álcool; Cana de Açúcar; Dextrana. |
Thesaurus NAL: |
Dextran; Sugar alcohols; Sugarcane. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216683/1/AP-Prototype-Dextran-2020.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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